Cursus informatie

Cursus 2020 Wassenaar

De Bugnet Stichting Nederland biedt fysio- en oefentherapeuten een 3-daagse cursus in Bugnet Houdingsweerstand therapie aan.

Doelgroep: fysiotherapeuten en oefentherapeuten

Dag 1: oefenmethode Houdingsweerstand therapie Bugnet

Zaterdag 25 januari 2020: 10.00 u – 16.30 u

Programma                                                              (de koffie staat klaar om 9.45 u)
- Theorie: kennismaking met de methode Bugnet, oefentherapeutische uitgangspunten
- Praktijk: leren van houdingsweerstand oefeningen volgens Bugnet, toepasbaar bij verschillende neurologische, orthopedische aandoeningen, houdingsafwijkingen e.a.

Dag 2: hypermobiliteit, HSD/ EDS/ Marfan en Bugnet

Zaterdag 15 februari 2020: 10.00 u – 16.30 u

Programma
- Theorie: hypermobiliteit, HSD, EDS, Marfan
- Praktijk: het leren van een oefenprogramma bij hypermobiliteit

Dag 3: Bugnet in de praktijk: ADL, sport en casuïstiek

Zaterdag 20 en 27 november 2021 09:30 u. – 16.30 u.    (vol)

Programma
- Theorie: kwaliteit van houden en bewegen volgens Bugnet principes, balansmodel en energiemanagement, looppatronen, sporten, zwangerschap bij bindweefsel-aandoeningen
- Praktijk: herhalen en uitbreiden, inbreng eigen casuïstiek

Informatie:

Cursuslocatie: Deventer en Zoeterwoude.

Koffie en thee worden verzorgd, lunch zelf meenemen.

Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 20.

Inschrijven:

• Graag ontvangen wij van ieder de volgende gegevens per e-mail : Naam, mobiele telefoonnummer, praktijkgegevens.
  • Bevestiging van cursusdata per e-mail. Hierna gaarne het cursusgeld voldoen.
  • Betaling van € 145,00 (3-daagse cursus, Bugnet boek en hand-outs, koffie/ thee) naar rekeningnr. NL02RABO0138439583 t.n.v. Bugnet Stichting Nederland onder vermelding van: Bugnet cursus Wvj 2020.
  • Definitieve registratie op volgorde van ontvangst van de betaling 1. Bevestiging bij definitieve registratie.

Wij zien ernaar uit jullie te ontmoeten.

Met collegiale groeten,

Marieke van den Bos ( www.sport-fysio.nl) , lid Medische Advies Raad Contactgroep Marfan Nederland en
Gertie Lenselink, adviserend fysiotherapeute BSN, lid Medische Advies Raad Vereniging van Ehlers - Danlos patiënten.