Bugnet helpt in dagelijks leven en bij sporten.

Als kind heb ik altijd veel gesport. Turnen, zwemmen, hockey en paardrijden. Op mijn 18de ben ik gaan studeren en vrij abrupt met alle sporten gestopt. Af en toe volgde ik een lesje aerobics, maar een echte naam mocht het niet hebben. Vanaf dat moment begonnen mijn lage rugklachten. Stad en land ben ik af geweest: meerdere (sport)fysiotherapeuten, Mensendieck, Cesartherapie, orthopeden, röntgenfoto's. Niemand kon de oorzaak vinden. Constateringen als ik was "verkeerd gebakken", je "'3de en 4de rugwervels roteren niet", scoliose en lichte artrose moesten mijn klachten verklaren. Diverse therapieën tot braces om mijn onderrug te verstevigen hielpen niet ,mijn klachten werden hier niet minder door. Op mijn 26ste kreeg ik mijn eerste kind en kreeg ik vrijwel direct een behoorlijke bekkeninstabiliteit, waarbij ik gelukkig bij een erkende bekkentherapeut (Cecile Röst) terecht ben gekomen. Tijdens en na de zwangerschappen van het 2de en 3de kind , werden de klachten steeds erger, ik kon nauwelijks meer lopen.

Naarmate de kinderen ouder werden, de zwangerschapshormonen toch echt uit mijn lichaam verdwenen moesten zijn, werden de rugklachten heftiger. Ik kreeg ook andere gewrichtsklachten, tintelingen in mijn handen en voeten, gevoelloosheid, krachtverlies en ik was bovendien vooral heel erg moe...
Klaar met alle specialisten op hun eigen vakgebied zonder naar het grotere geheel te kijken ben ik naar de Maartenskliniek toe gegaan. Hier werd voor het eerst Hypermobiliteitssyndroom gediagnosticeerd. Helaas konden zij hier verder niets mee. Toen ben ik het internet af gaan struinen en kwam ik via een forum terecht bij de Bugnettherapie. Gelukkig kon ik snel terecht voor een intake , onderzoek en behandeling. En de therapie helpt! Weliswaar met vallen en opstaan en een flinke dosis doorzettingsvermogen, heb ik voor mijzelf een manier gevonden om met mijn lijf om te gaan. Ik heb geleerd om in te spelen op de signalen van mijn lichaam en kan hier beter op anticiperen. De basis blijft de stabiliteit van mijn hele lichaam bijhouden en ik merk direct effect als ik hier wat minder mee bezig ben geweest. Af en toe maak ik dan een afspraak bij de fysiotherapeute. Ik heb nu veel baat bij de combinatie met de Slender You bewegingsbanken aangevuld met oefeningen op de crosstrainer, het roeiapparaat en de fiets. Door de trillingen van de banken merk ik een positief effect op de doorbloeding. (opm. redactie. : effecten Slender You op HMS zijn niet onderzocht). Mijn 'ochtendgymnastiek' bestaat uit twee stabilisatieoefeningen volgens Bugnet. De stabiliteitsprincipes pas ik toe in mijn werk, thuis en tijdens het sporten wat ik 2 tot 3 keren per week doe. Ik ben me bewuster geworden van mijn lijf en ben vooral op zoek gegaan naar de mogelijkheden om hier mee om te gaan en meer energie te krijgen. . Met dank aan de principes van Bugnet en vooral aan de goede begeleiding van de fysiotherapeut!!

Rosa, April 2014