Patiënt ervaringen

Vrouw met bursitis aan beide heupen

Vrouw van 52 jaar.
Bursitis heupen beiderzijds.

Mijn klachten met name in de linker heup en bovenbeen zijn al heel wat jaren geleden begonnen. Eigenlijk begon het heel onschuldig, als ik uit de auto stapte zakte ik heel vaak door mijn linker heup en been. Na enkele operaties aan de buik, zij- en rug gebied dacht ik dat het even tijd nodig zou hebben om weer op krachten te komen, dus heb er eerst niet teveel aandacht aan geschonken. Echter de klachten werden toch wel steeds heftiger en ik kreeg er ook pijn bij zowel overdag als ‘s nachts. Op een gegeven moment werd ook mijn nachtrust er ernstig door verstoord. Ik kon niet meer op mijn linkerzij (en later ook niet meer op mijn rechterzij liggen) en de pijn trok helemaal tot in de kuit door. De huisarts constateerde een bursitis en ik kreeg twee keer een injectie. De klachten kwamen terug. Toen ik ook aan de rechterkant dezelfde klachten kreeg , een injectie niet hielp, heb ik een fysiotherapeut gevraagd of zij er eens naar wilde kijken en mij kon behandelen. Met rekoefeningen, massage e.d. verbeterde het nog steeds niet. Zelf oefenen m.b.v. mijn fitnessapparatuur werkte eigenlijk averechts. De klachten namen nog meer toe.

Toen kwam ik in aanraking met oefenen volgens de methode van Bugnet. Het was ongelofelijk, na toch al met al wel meerdere jaren last van mijn heupen/bovenbenen gehad te hebben, merkte ik na enkele weken al verbetering. Het vraagt een stukje discipline om te oefenen elke ochtend maar je krijgt er zoveel voor terug, dat je dat graag in je dagelijkse ritme inpast. ’s Morgens bij het opstaan eerst oefenen en dan begint de dag. Ook tijdens het dagelijks leven probeer ik de methode die ik geleerd heb toe te passen en zo is mijn spierkorset weer heel wat steviger geworden. Overdag ervaar ik eigenlijk geen pijn meer. De linker heup geeft ’s nachts nog een wat beurs gevoel maar dat zal zeker in de loop van de tijd ook nog wegtrekken. Het is een methode die je eigenlijk in je leven moet inpassen, niet meer even snel maar goed nadenken hoe je beweegt op de juiste wijze.

Ik houd erg van strandwandelen maar de laatste jaren was dat niet fijn, in het rulle zand en met pijn in de heupen/bovenbenen het duin weer op klimmen. Ook dat gaat nu eigenlijk alweer heel goed, tijdens het wandelen pas ik de Bugnet oefeningen toe en het klimmen gaat een stuk makkelijker. Na het wandelen ontstaan er later ook geen klachten meer, zoals dat voorheen wel het geval was.

Ik ben erg blij om weer zo te kunnen functioneren zonder als maar pijnklachten in de heupen/bovenbenen te hebben. Op een gegeven moment ga je haast denken nou ja het zal er wel bij horen, maar niets is minder waar, met uiteindelijk de juiste aanpak en Bugnet therapie is er toch in korte tijd een enorme verbetering opgetreden.

S.L.

september 2015

 

 

Tags: Hypermobiliteit,, Ehlers Danlos,, EDS,