Patiënt ervaringen

Man van 64 met post-polio

Bevrijding

Beperkt door de gevolgen van post-polio werd ten behoeve mijn revalidatie en in het belang van mijn lange termijn mobiliteit (ik ben pas 64) de Bugnet therapie toegepast.

Direct opmerkelijk voor mij was het enorme effect van de subtiele oefeningen. Die oefeningen maken nu deel uit van mijn dagactiviteiten; ’s-morgens voor het opstaan, op willekeurige momenten overdag (ook tijdens mijn werk, want niemand ziet of merkt het), en ’s-avonds voor het slapen. Dat kan ook omdat er geen pijn achteraf is. In tegendeel!

De Bugnet therapie werkt voor mij bevrijdend. Bevrijdend van pijn en ongemakken. Maar zeker ook bevrijdend van afhankelijkheid. Omdat de meeste oefeningen vrijwel overal, en geheel onmerkbaar voor de omgeving gedaan kunnen worden, én omdat ik daardoor maar beperkt afhankelijk was (en ben) van professionele begeleiding, kreeg ik het gevoel dat ik weer de regie over mijn conditie terugkreeg. De begeleiding was zéér professioneel en zéér betrokken. Nooit werd er een “standaardprogramma” gedraaid, steeds was de behandeling uiterst geduldig maatwerk.

Zo werd Bugnet voor mij een sport. Met daarbij de ambitie om er zo goed mogelijk in te worden. Een geweldige ervaring!

november 2019